Fenix - синоним за гламур

Безвременски работни плочи дизајнирани за стимулирање на креативноста на архитектите. Изработени се од три слоја дрвни честички кои меѓусебно се сврзани со специјална смола под дејство на притисок и топлина. Надворешната површина на FENIX NTM® вклучува употреба на нанотехнологијата и се карактеризира како нова генерација на акрилна смола која е појачана и зацврстена со користење на ELECTRO BEAN процес, отворајќи нови пристапи во областа на внатрешниот дизајн.

Нано-технологија

Површината на овие работни плочи е исклучително мат, со нано технологија која е отпорна на отпечатоци од прсти и нуди многу пријатно и меко чувство. FENIX NTM® плочите се високо отпорни на гребнатини, абразија и триење. Исто така, имаат висока отпорност на удари, растворувачи кои содржат киселини и средства за чистење кои редовно се користат во домаќинствата. Значително намалено прифаќање на бактерии за површината, што го прави хигиенски и лесни за одржување.


Карактеристики на Fenix работните плочи

  • Без отпечатоци
  • Влагоотпорни
  • Отпорни на мувла
  • Хигиенски, погодни за допир со храна
  • Отпорни на триење и гребење
  • Отпорни на топлина
  • Лесни за чистење, висока толеранција на киселина
  • Само одрувачки
Види декори

Контактирајте не